Màquina traductora

dimecres, 8 de setembre del 2010

PLATJA DE PALMA


Avui Els Verds+Iniciativa d'Esquerres hem presentat les nostres propostes sobre el projecte de remodelació de la Platja de Palma, després de la polèmica aixecada les darreres setmanes per la protesta dels veinats de Can Pastilla d'una illeta de vivendes que podrien ser tomades per fer un passeig.

Tothom s'ha apuntat al “no” fàcil d'ençà que el PP va fer la primera passa, per cert amb molta hipocresia, perquè quan Joan Flaquer presidia el consorci proposaven tomar més de 500 habitatges i construir gratacels... Potser no els falti part de raó als veinats, però tampoc no se'ls pot donar tota la raó, de la mateixa manera que el Consorci ha fallat en les formes pel que fa al procés d'informació i de participació. Però allò que no és de rebut és que s'aprofiti aquest “jaleo” perquè ara surtin els hotelers també a qüestionar la remodelació... Si ens ho pensam a l'hora de tomar una casa particular (i consti que a ningú no li agrada això), què passarà quan es vulgui tomar un hotel? Recorrerem a l'argument fàcil de la importància dels llocs de feina, de la crisi econòmica, etc.?

Si hi va haver consens (almenys per part nostra) per apostar per la remodelació de la Platja de Palma, va ser perquè pensam que aquesta ha de servir d'exemple del que ha de suposar una autèntica reconversió verda i humana d'una zona turística degradada. I no pot ser que a la primera de canvi, aquest consens quedi en no res. Per això, avui hem fet les nostres propostes, tant per a Can Pastilla com per a la Platja en general, que estan ben recollides en aquest vídeo, que com sempre val més que mil paraules!



Ah! I ha estat pura coincidència la presentació d'això amb la reunió de retrobada del consens convocada al Consolat. Que consti que nosaltres també volem consens... i remodelació.